Mitä partio on?

Partio on elämänmittainen seikkailu.

 

Vartiovuoren Tyttöjä iltanuotiolla Mammutti-kesäleirillä
Vartiovuoren Tyttöjä iltanuotiolla Mammutti-kesäleirillä

Partio on lasten ja nuorten harrastus, joka taipuu moneksi. Partiossa pääset kokemaan ainutlaatuisia elämyksiä, oppimaan uusia jännittäviä taitoja ja kasvamaan ihmisenä.

Vartiovuoren Tytöissä partiota ovat muun muassa retket, leirit, vaellukset, koulutukset ja viikoittaiset kokoukset eli tapaamiset partiokololla. Partiotoiminta on jaettu viiteen eri ikäkauteen. Meille tärkeää on yhteisöllisyys, lippukunnan identiteetti sekä hyvä ja turvallinen meininki. Siksi meillä viihdytäänkin! Meillä on tällä hetkellä noin 180 aktiivista jäsentä. Myös partiovanhemmat ovat aktiivisesti mukana tukemassa toimintaa.

Kuulumme Pääkaupunkiseudun Partiolaisiin, joka kuuluu puolestaan Suomen Partiolaisiin. Suomen Partiolaiset on partiolaisten kattojärjestö Suomessa. Pääkaupunkiseudun partiolaisia on yli 10 000 ja koko Suomessa noin 75 000.

Suomalaiset partiotytöt kuuluvat Partiotyttöjen Maailmanliittoon, WAGGGS:iin ja pojat puolestaan Partiopoikien Maailmanjärjestöön, WOSM:iin. Maailmassa on partiolaisia yli 38 miljoonaa.

Kokeilisinko partiota?

Meille ovat tervetulleita kokeilemaan partiota kaikki koulunsa jo aloittaneet (tai käyneet) tytöt. Ydinalueeseemme kuuluvat itäisen Helsingin Vartiokylä, Vartioharju, Itäkeskus, Puotila ja Puotinharju, mutta on meille tultu kauempaakin.

Lähde mukaan

Lue lisää

Mitä partiossa tehdään? (Suomen Partiolaiset)

Partion historiaa (Suomen Partiolaiset)

Partion arvot (Suomen Partiolaiset)