Asut ja merkit

Partiokokouksissa käytetään partiopaitaa ja partiohuivia. Paita otetaan myös mukaan kesäleireille, kursseille ja joskus retkillekin. Lisäksi on useita perinteisiä tapahtumia, kuten juhlatilaisuudet ja partioparaati, joissa kaikilla tulee olla koko partioasu yllään. Partioasu osaltaan kehittää ja ylläpitää partiolaisten keskinäistä yhteenkuuluvaisuuden ja tasaveroisuuden tunnetta.

Partiopaitaan ommeltavat merkit jaetaan kokouksissa eikä niistä tarvitse erikseen maksaa. Merkit ja tunnukset tulee kiinnittää oikeisiin paikkoihin, ohjeet saat esimerkiksi omilta johtajiltasi. On tärkeää, että partioasu on siisti: puvun asusteiden tulee olla oikeita.

Partioasu Vartiovuoren Tytöissä:

  • Lippukuntamme harmaa-musta partiohuivi
  • Sudenpennuilla tummansininen sudenpentupaita ja muilla ruskea partiopaita
  • Partiovyö
  • Musta/tumma suora polvipituinen hame
  • Tummat pikkukengät
  • Sukkahousut, sudenpennuilla tummansiniset ja muilla ruskeat
  • Samoajilla, vaeltajilla ja aikuisilla pillinaru
  • Sudenpennuilla väiski (vapaaehtoinen)
  • Samoajilla, vaeltajilla ja aikuisilla suikka tai B-P-hattu (vapaaehtoinen)
Johtajia partioasuissa partioparaatissa
Johtajia partioasuissa partioparaatissa

Vartiovuori-ansiomerkit

Vartiovuoren Tytöillä ja Vartiovuoren Pojilla on oma, yhteinen ansiomerkkijärjestelmä, joka on perustettu vuonna 1964. Järjestelmään kuuluu neljä ansiomerkkiä.

Vartiovuori-ansiomerkki ja Vartiovuori-ansiomerkki tammenlehvin

Vartiovuori-ansiomerkki
Vartiovuori-ansiomerkki
Vartiovuori-ansiomerkki tammenlehvin
Vartiovuori-ansiomerkki tammenlehvin

Vartiovuori-ansiomerkki myönnetään ansioituneesti ja pitkään toimineelle vartionjohtajalle. Vartiovuori-ansiomerkki tammenlehvin myönnetään johtajauran alkuvaiheissa olevalle poikkeuksellisen suurista tai lpk:n kannalta merkittävistä ansioista. Molempien ansiomerkkien myöntämisestä päättää lippukunnanjohtaja.

Vartiovuori-mitali ja Vartiovuori-mitali tammenlehvin

Vartiovuori-mitali
Vartiovuori-mitali
Vartiovuori-mitali tammenlehvin
Vartiovuori-mitali tammenlehvin

Vartiovuori-mitali myönnetään yleensä partiojohtajalle tai johtajapartiolaiselle, joka usean vuoden ajan on työskennellyt vastuuntuntoisesti ja tuloksekkaasti lippukunnan hyväksi. Vartiovuori ansiomitali tammenlehvin on Vartiovuori-ansiomerkistön korkein luokka. Mitalien myöntämisestä päättää nelihenkinen Kunniatuomioistuin.